Biblioteca Comarcal de Móra d'Ebre

Organitzador

Biblioteca Comarcal de Móra d'Ebre
Telèfon
977 400 406
Correu electrònic
biblioteca@moradebre.cat
Web
http://www.moradebre.cat/equipament/biblioteca/
Llegir més

Mes informació

Llegir més
Codi QR

Data

06 nov. 2020
Caducat!

Hora

Activitat de tot el dia

Municipi

Móra d'Ebre

Activitat virtual “VIU UN LLIBRE”

Us recordem  que des de la biblioteca hem iniciat la primera activitat de foment de la lectura post-confinament. Es tracta de “Viu un llibre”, adreçada a joves de 10 fins a 16 anys. El Departament de Cultura ha posat en marxa per al curs 2020/2021 aquest activitat després de l’èxit assolit durant una prova pilot que es va realitzar durant el confinament.

L’activitat connecta autors (vius) i lectors fomentant el diàleg creatiu entre ells per anar creant les històries. Mentre llegim, ens divertim i millorem la nostra comprensió lectora

 

Com funciona l’activitat?

És una activitat totalment virtual que realitzareu des de casa vostra, a través d’ordinadors o tauletes.

La metodologia de funcionament consta de 5 passes:

  1. LLEGEIXel capítol – Llibres publicats setmanalment per a diferents nivells de lectura. La plataforma és accessible per lectors dislèxics i inclou un glossari de 40 a 80 paraules per capítol.
  2. VOTAl’argument – Forma part de la història i vota en línia per decidir com continuarà. Milers de lectors voten cada setmana per decidir què passa després.
  3. RESPONel quiz – Trobaràs preguntes de comprensió lectora en cada capítol. Els lectors veuen els seus resultats immediatament, el que millora l’aprenentatge i els anima a llegir més.
  4. PARLAamb l’autor – Comparteix les teves idees amb l’autor. A través del fòrum del llibre, els lectors tenen converses en viu amb els autors i altres estudiants de tot el món. Poden compartir idees, opinions i pensaments sobre el llibre.
  5. MESURAl’impacte: el progrés es mostra en el panell de control destacant el rendiment a nivell individual: lectures, vots, interaccions en fórums, etc.

 

El procés de creació d’un llibre dura 5 setmanes, això vol dir que els llibres es van creant a mesura que es van llegint.  Cada 5 setmanes s’inicia un nou llibre. El proper llibre comença el dia 6 de novembre 2020.

 

Trobareu més informació informació de l’activitat a la web: https://biblioteques.gencat.cat/ca/el-servei-de-biblioteques/linies-dactivitat/promocio_lectura_cultura/projectes/Viu-un-llibre/

 

Per conèixer la plataforma digital Fiction Express cliqueu l’enllaç: https://www.youtube.com/watch?v=e0hMzDYokDA&feature=emb_logo

 

Creiem que aquesta proposta pot agradar als vostres fills. Si hi esteu interessats cal que us inscriviu a la biblioteca.

 

Esperem que trobeu engrescadora aquesta proposta. Salut!!

L'acte s'ha acabat.